training

Training

Judo Club Liempde is een vereniging, voor iedereen vanaf 5 jaar. Bij Judo Club Liempde staat de gezelligheid voorop. Ook de sportieve prestatie vinden wij belangrijk, je beleeft ook plezier en voldoening aan prestaties op technisch of wedstrijd niveau.

Judoclub Liempde heeft drie verschillende groepen, zie ook de trainingstijden hieronder. Voor de groepen worden er naast judo ook diverse activiteiten georganiseerd.

Hieronder vind je de trainingstijden van Judo Club Liempde. Iedereen die lid wil worden bij Judo Club Liempde heeft recht op 2 gratis proeflessen. Vanaf 5 jaar zijn kinderen van harte welkom. Als een kind 5 jaar is zal door de trainers bekeken worden of een nieuweling er zowel fysiek als mentaal al aan toe is om bij de judo te komen. Het advies van de trainers is bindend. Vanaf 6 jaar is iedereen welkom om deel te nemen aan de judolessen. Ben je enthousiast geworden? Kom dan naar de Gymzaal van Basisschool 'De Oversteek'!

Trainingslocatie: Dorpsstraat 28, 5298 CB Liempde (ingang gymzaal aan de achterzijde van het schoolgebouw)

Trainingstijden Judo Club Liempde:

Woensdag 18.30 - 19.15 uur beginnende judoka's van 5 tot 9 jaar

Woensdag 19.15 - 20.00 uur judoka's met trainingservaring of beginnend vanaf 9 jaar

Woensdag 20.00 - 21.00 uur judoka's vanaf 12 jaar

Donderdag 18.30 - 19.15 uur beginnende judoka's van 5 tot 9 jaar

Donderdag 19.15 - 20.00 uur judoka's met trainingservaring of beginnend vanaf 9 jaar

Donderdag 20.00 - 21.00 uur judoka's vanaf 12 jaar

Zaterdag 16:00 - 17:30u gevorderde judoka's

Tijdens de les wordt van iedereen stilte verwacht, (dit geldt dus ook voor de ouders).
Tussen de lessen dienen de judoka's zich netjes te gedragen.

Zelfverdediging

Goed vallen en Zelfverdediging

Vallen is niet zo erg, maar het neer komen is wat vaak het probleem geeft. Dat is nu precies wat u tijdens de nieuwe valtrainingen bij Judo Club Liempde wordt geleerd.
Vrijwel alle valblessures ontstaan omdat mensen niet weten hoe ze moeten reageren als ze vallen.

In het nieuws en op sociale media zien we het elke dag langs komen, geweld, waar dan ook is aan de orde van de dag. We komen allemaal wel eens in een situatie dat we ons onveilig voelen, bijvoorbeeld  ’s avonds op straat. Op zo’n moment bedenk je wat je zou doen als er echt iets gebeurd en dan zien we vaak direct in dat we het niet goed weten hoe we ons kunnen verweren als dat nodig zou zijn.

Wanneer je eenvoudige maar zeer effectieve handelingen wilt leren om jezelf weerbaarder te maken op het gebied van vallen en zelfverdediging, dan is de weerbaarheidscursus die wordt aangeboden door Judo Club Liempde zeker iets voor jou!

Judo Club Liempde verzorgt 4 maal per jaar een weerbaarheidstraining
voor iedereen vanaf 16 jaar. Het is een cursus waarbij valtraining wordt gecombineerd met realistische zelfverdediging. Voor iedereen die lekker bezig wil zijn en tevens meer weerbaar wil worden.  De cursus bestaat uit zes lessen, 2 maal per jaar voor beginners en 2 maal per jaar voor gevorderden.

De trainingen voor beginners starten altijd na de zomervakantie en na de kerstvakantie. De gevorderden cursus zal met een tussenpose van 1 week hierop aansluiten. Tevens  kunnen er op verzoek en op maat trainingen gegeven worden.

De training is op blote voeten en sportkleding is gewenst!
De gehele cursus wordt begeleid door een fysiotherapeut en verzorgd door een opgeleide valtrainer en een zelfverdedigingsdocent.

De trainingen hebben een sportief karakter maar je hoeft niet aan sport te hebben gedaan om aan de trainingen mee te kunnen doen.

Heb je interesse? Inschrijven kan per email via: info@judoclubliempde.nl

Locatie gymzaal van basisschool ‘de Oversteek’, Dorpsstraat 28 te Liempde. Ingang achterzijde.