nieuws

Nieuws

Trainers wissel

Trainer Collin van Dijk heeft afgelopen half jaar zijn studie in Peru gevolgd. Bas Raaimakers heeft in die periode de lessen op donderdag gevolgd voor Collin.

Collin is terug en zal na de carnaval zijn trainerschap weer oppakken op donderdag. Bas Raaimakers zal beschikbaar blijven als backup van Collin van Dijk en Hans de Reuver.

 

We wensen Collin veel plezier en succes tijdens de lessen!

 

36e sprokkeltoernooi 2e plek voor Keira Kreijveld

Op 10-2-2019, werd in de Sportcomplex Den Butter door Budo vereniging Rijen het 36e sprokkeltoernooi georganiseerd. Een nationaal toernooi voor JBN leden. Namens Judo Club Liempde nam Keira Kreiveld en Jop v.d. Ven deel.

 

Keira was heel de week ziek geweest maar weer fit genoeg om aan het toernooi deel te kunnen nemen. Ze deed mee in een poule van 11 meiden – 15 jaar – 48 kg waarbij het afval regelement werd gehanteerd. Keira won haar 1e drie wedstrijden met een Ipon. De 4e wedstrijd was de finale. Deze verloor ze jammer genoeg. Keira kon in de laatste wedstrijd merken dat ze nog niet helemaal top fit was. Maar ondanks dat was heeft ze goede tegenstand geboden en had ze zeker kans om te winnen!

 

Jop nam deel in een poule van 9 heren in de categorie -18 jaar – 55 kg waarbij ook het afval regelement werd gehanteerd. Zijn eerste wedstrijd werd Jop uitgeloot en mocht meteen door naar de volgende ronde. De 2e wedstrijd won Jop met een Ipon door een houdgreep te maken die muurvast zat. Hierdoor kwam hij in de halve finale die hij jammer genoeg verloor. De 4e wedstrijd ging om de 4e plek maar jammer genoeg was zijn tegenstanden meer ervaren in wedstrijden. Jop heeft zich goed geweerd en heeft weer veel bijgeleerd. Op naar zijn 3e JBN wedstrijd.

Annabel Loman judo kampioen in Rotterdam

De Liempdse judoka Annabel Loman heeft op 2 februari deelgenomen aan de Deborah Gravensteijn Classic in Rotterdam. De Deborah Gravenstijn Classis is het grootste mini-judotoernooi voor meisjes tot 12 jaar.

 

Net als in de voorgaanden twee jaren krijgen alle deelnemers een roze band bij aanmelding en een roze suikerspin.

 

In een poule van 5 meisjes werd Annabel kampioen, door al haar partijen overtuigend te winnen.

Daarna mocht Annabel nog judoën om een roze judopak te winnen. Deze partij ging verloren helaas op scheidsrechtersbeslissing. Dus dit jaar geen roze pak, aangezien er dit jaar per 2 poules, maar een roze pak werd uitgereikt. Maar alsnog goed gedaan natuurlijk!! 

 

 

Op zondag werd er ook  nog gejudood in Tilburg, op het Kruikentoernooi

 

Na een vroege start op zondagmorgen mocht Manuel v Breugel als eerste de spits afbijten, zijn eerste wedstrijd verloor hij helaas met een Ippon. Maar na even hierdoor te zijn wakker geschud stond hij in zijn 2e partij beter zijn mannetje, maar ook deze verloor hij doordat hij in een houtgreep vast kwam te zitten. Zijn 3e partij verloor hij helaas ook weer met een mooie worp van zijn tegenstander. In zijn 4e partijtje gaf hij toch nog wat partij maar ook in deze moest hij helaas in een houdgreep zijn meerdere erkennen.

 

Zijn broertje Tiago mocht daarna aantreden en had geleerd van de kleine foutjes die zijn broer had gemaakt. Hij won glansrijk alle partijen. 3 keer met een goede houdgreep en 1 op scheidsrechter beslissing. Een ware kampioen.

 

In de volgende groep moesten Fedde van Helvoort en Zyan van Hedel aantreden.

Fedde was zeer gemotiveerd en won 3 van de 4 wedstrijden met een paar zeer mooie worpen met een ipon en 3e wedstrijd verloor hij helaas nipt met een wazari maar werd hierdoor welverdiend 2e.

Zyan verloor zijn eerste wedstrijd helaas met een ippon. Hij herpakte zich in de volgende wedstrijd en wist deze om te zetten in winst met een mooie heupworp. Zijn 3e en 4e partij verloor hij helaas nipt en werd knap 3e daardoor.

 

In de laatste groep kwamen Bram v Oorschot, Cas de Wit, Gijs de Wit, Pim de Wit, Odin van Hedel en Annabel Loman.

Bram verloor helaas al zijn partijen, maar liet op karakter zien dat hij met zijn oranje slip niet bang was voor deze blauwe banden en maakte het sommige van hen nog knap lastig.

Cas de wit had ook een pittige poel. Hij wist helaas zijn eerste wedstrijd niet te winnen maar pakte in zijn 2e zijn tegenstander goed vast in de houdgreep. Bij zijn 3e en 4e partij verloor hij nipt van zijn tegenstanders met een houtgreep. Zijn laatste wedstrijd verloor hij helaas op beslissing van de scheidsrechter. Maar hij behaalde toch een mooie 3e plaats.

Gijs en Pim de Wit en Odin van Hedel hadden allebei een hele zware poel maar behaalde toch een gedeelde 3e plaats.

Annabel Loman moest er ook erg hard voor knokken maar verloor helaas tot 3x toe op beslissing van de scheidsrechter. De laatste wedstrijd moest ze ook weer vol aan de bak en deze kon ze wel naar haar hand zettenen ook zij werd terecht 3e

Liempdse judoka’s succesvol in Mierlo

 

Op 6 januari organiseerde Judo Club ‘De Hechte Band’ uit Mierlo hun jaarlijks terugkerende instaptoernooi. Judo Club Liempde nam met maarliefst 20 judoka’s mee, velen van hen hadden zelfs in de vakantie doorgetraind, zodat ze goed fit aan dit toernooi deel konden nemen.

 

Helaas verliep dit jaar het toernooi wat rommelig, waardoor de coaches Pim van Esch en Roy Kemps niet alle resultaten hebben kunnen overbrengen.

 

Alle judoka's zijn het nieuwe jaar goed en sportief begonnen. Vanaf de zijkant van de tatami was te zien dat de judoka's een goeie en sterke inzet toonde. Een grote vooruitgang, want velen waren aan het begin van het seizoen nog wat voorzichtig en afwachtend.

 

Jens Kelders en Fedde van Helvoort wisten al hun partijen met ippon te winnen, dat resulteerde in een mooie 1e plaats. Mika van Weert, Ivar van Weert en Tiago van Breugel hebben de 2e plaats in wacht gesleept. Een 3e plaats was er voor Gijs de Wit en Xavi van Weert.

 

De coaches waren trots op de judoka’s en de behaalde resultaten.

Een extra bericht aan alle leden.

Bij deze een extra bericht aan alle leden. Alle judoka's die op examen mogen op 23 of 24 januari hebben een briefje gehad. Inleveren kan t/m 22december! Dus zorg dat je e.e.a. op tijd in een envelop, met paspoort en gepast geld inlevert. Als je te laat bent kan de judoka helaas niet op examen en dat is natuurlijk erg jammer! Vanwege kerstvieringen op verschillende scholen is het helaas morgen geen les voor de groep 1 (18:30u-19:15u). Wel is er les in de kerst vakantie, dus kom lekker die oliebollen eraf trainen en oefenen voor de opkomende judotoernooien en examens. En wel op 27dec en 2 januari les voor -12jr om 19-20u +12jr om 20-21u. Met vriendelijke groet, Bas Raaimakers Voorzitter J.C. Liempde 06-18638644

Erelid en nestor van J.C. Liempde, Cor van Dijk, overleden

 

Op maandag 26 november is Cor van Dijk uit Liempde overleden. Cor is 57 jaar lang de drijvende kracht achter J.C. Liempde geweest. Tot op hoge leeftijd was Cor betrokken als trainer, coach en bestuurslid. Later bleef hij zijn bijdrage leveren tijdens de judo examens en de toernooien en assisteerde hij kleinzoon Collin van Dijk tijdens de lessen. Cor was tot vlak voor de zomervakantie nog te zien op onze judomat.

 

Het is ongekend wat Cor voor onze club heeft gedaan en betekend. Hij heeft samen met zoon Henry vele kampioenen en zwarte banden voortgebracht. En net zo belangrijk, vele Liempdse en Boxtelse kinderen de beginselen van de sport en het valbreken bijgebracht.