nieuws

Nieuws

Judokamp 2018

Judokamp 2018 We kunnen met trots terug kijken op ons geslaagde judokamp van zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Na een speurtocht wisten de kinderen pas waar ze zouden gaan kamperen. Dit was bij FAM de WIT, de locatie was super en ook zo het weer. Nadat de tenten waren opgezet en ingericht, zijn we met zijn allen gaan eten. Hierna volgde een bosspel, waar ze levend Stratego hebben gedaan. Natuurlijk kon het kampvuur niet ontbreken en wat past daar nou nog beter bij dan knakworsten opwarmen boven het vuur. Moe maar voldaan ging iedereen de tent in. De volgende ochtend waren de kinderen “goed” uitgeslapen, ze stonden namelijk al om half 6 naast hun bed. Na een potje voetbal en een goed ontbijt hebben we nog een flinke wandeling gemaakt. We hopen volgend jaar weer een kamp te kunnen organiseren! Houd de website in de gaten want de foto's van het kamp zullen hierop worden geplaatst. We willen ALLE VRIJWILLIGERS en natuurlijk de FAMILIE DE WIT hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige activiteit!

Laatste ronde Brabant cup

Nadat de judoka’s op zaterdag hadden gestreden tijdens de clubkampioenschappen waren er nog vijf judoka’s die nog wat punten bij elkaar wilden judoën voor het klassement van de Judo Cup Brabant. Deze vijf judoka’s deden mee aan open clubkampioenschappen van team Coolen te Oisterwijk. Ze waren allen ingedeeld in poules waarin ze veel tegenstand kregen. Coach Roy Kemps heeft zijn pupillen aangemoedigd en nog wat tips meegegeven. Uitslag open team Coolen: 2e plaats Senn Steenbakkers 3e plaats Migus Ribeiro, Luc de Laat, Jop van de Ven en Bas Daverveld. Door de punten die ze verdiend hadden kregen Senn, Jop en Migus de gouden beker uitgereikt voor hun eindklassement in de Judo Cup Brabant. Bas en Luc kregen beiden de zilveren beker uitgereikt voor hun eindklassement.

Collin van Dijk geslaagd voor de tweede dan judo!

Op zaterdag 17 maart werden in Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze de zwarte band examens afgenomen. De organisatie was in handen van Judo Bond Zuid Nederland. Er waren ook twee leden van Judo Club Liempde aanwezig. In totaal waren er 26 examenkandidaten. Bas Raaimakers (37) en Collin van Dijk (21) vertegenwoordigden Judo Club Liempde bij dit examen en deden beiden en met elkaar examen voor de tweede dan judo. 15 supporters van Judo Club Liempde waren ook meegereisd om deze twee judoka’s te ondersteunen en aan te moedigen. Samen hebben ze ruim een jaar twee maal per week extra voor dit examen getraind. Het laatste half jaar zelfs regelmatig drie a vier keer per week. Voor de tweede dan moet je erg veel technieken volledig beheersen. Als beide judoka’s alle technieken beoefenden en alle technieken de revue lieten passeren dan waren ze twee en een half uur aan het trainen. Collin mocht een kata (een onderdeel van het examen) laten vervallen doordat hij 100 wedstrijdpunten wist te winnen tijdens speciale judowedstrijden. Bas en Collin gingen beiden voortvarend van start en wisten alle technieken perfect te demonstreren voor de drie examinatoren. Helaas maakte Bas nou juist in het kata, wat Collin niet hoefde te laten zien, een foutje en moet daarom in juni herexamen doen voor dit kleine onderdeeltje. Alle andere onderdelen werden met ruim voldoende tot goed gewaardeerd. Bas Raaimakers is naast voorzitter ook trainer van Judo Club Liempde en steekt heel veel tijd in het judogebeuren. Hij is momenteel ook nog bezig met de opleiding tot judoleraar. Collin van Dijk is al bijna vier jaar trainer van Judo Club Liempde en is vorig jaar gestopt als wedstrijdjudoka. Door studie en een knieblessure was (top)sport niet meer verstandig en haalbaar. Alle ruim negentig leden van Judo Club Liempde zijn super trots op hun trainers. Trainer Hans de Reuver (5e dan) uit Heeswijk (hoofdtrainer van Judo Club Liempde) was erg trots op zijn twee leerlingen. Hij heeft ook vele uurtjes geïnvesteerd in Bas en Collin. Verder moet ik ook Cor van der Heijden (5e dan) uit Sint-Oedenrode bedanken voor de technische tips die hij heeft gegeven. Zowel de Reuver, als van der Heijden waren ook examinator op een van de andere matten, tijdens dit examen. Henry van Dijk Judo Club Liempde.

Zilver voor Keira Kreijveld op de Zuid Nederlandse judo kampioenschapp

Op 18-03-2018, werd in de Sporthal Achter de Tuintjes te Gilze de zuid Nederlandse kampioenschappen georganiseerd. Judo Club Liempde nam deel met 1 judoka nl. Keira Kreijveld. De 11-jarige Keira komt sinds 2018 uit in de klasse -48 kg – 15 jaar. Keira is heel serieus met de sport bezig en traint ondertussen 3keer per week. Doelstelling was om bij de eerste vier te eindigen. Er waren uiteindelijk 6 deelnemers in haar klasse. De wedstrijden werden gedraaid volgens het afvalsysteem (1 herkansing). De eerste partij was binnen 30 sec beslist ze wist haar tegenstander meteen met een linkse Tani Otosi naar de grond te krijgen gevolgd door een houdgreep. De tegenstander had niks meer in te brengen. Een mooie Ippon als score. De tweede partij ging op dezelfde manier, eerst een worp gevolgd met houdgreep weer een ippon als score. Hierdoor stond Keira in de finale. De finale partij ging gelijk op maar en ondanks dat Keira probeerde de tegenstander naar achteren over te nemen kwam ze op achterstand met een wazari. Daarna wist de tegenstander haar net wat beter door te sturen met een aanval en verloor Keira haar partij. Maar als judoka van 12 jaar 2de wordt op de ZN bij de -15 mag trots zijn op haar medaille zijn. Hiermee heeft Keira zich geplaatst voor de bondskampioenschappen -15 jaar op 7april in Leek. Een hele knappe prestatie! Met vriendelijke groet Dirk Habraken

Deborah Gravensteijn classic

Annabel Loman kampioen tijdens Deborah Gravensteijn classic!

Op zaterdag 3 FEBRUARI 2018 in Rotterdam werd voor de 2e keer Het grootste judotoernooi voor meisjes t/m 12 jaar gehouden. De Deborah Gravensteijn Classic.

Annabel Loman en Annabel Omvlee kwamen hier namens J.C. Liempde in actie. Annabel Loman werd kampioen en won een roze judopak!

 

Vier kampioenen voor judoka’s J.C. Liempde

Vier kampioenen voor judoka’s J.C. Liempde


Tijdens het weekend van 20 en 21 januari hebben judoka’s van J.C. Liempde deelgenomen aan de derde ronde van de Judo Cup Brabant en een nationaal toernooi in Gemert.
Op zaterdag werd er door Judo Club St. Jan uit Moergestel de derde ronde van de Judo Cup Brabant georganiseerd in Oirschot, in Sporthal De Kemmer.
De Judo Cup Brabant is een judo competitie die inmiddels al enkele seizoen door Team Coolen wordt geleid voor clubs uit de regio. Judo Club Liempde nam afgelopen zaterdag met maarliefst 17 popelende judoka’s deel aan deze competitie.

De judoka’s hebben deze dag goed judo laten zien en behaalde daarbij mooie resultaten.
1e plaats: Jop vd Ven, Keira Kreijveld, Roel van Erp en Migus Ribeiro.
2e plaats: Senn Steenbakkers, Gijs de Wit, Ivar van Weert.
3e plaats: Joost vd Linden, Mike van der Mijden, Pim De Wit, Ties Verhagen, Cas de Wit.
4e plaats: Bas Daverveld, Anouk van der Mijden, Luc de Laat, Luuk van de Sande, Mees Koster.

Coaches Frans van Esch en Gwen Olislagers waren erg tevreden over de behaalde resultaten van de judoka’s en over de 3 clubscheidsrechter van J.C. Liempde die hielpen tijdens de cup.
Collin van Rooij, Ties Verhagen en Luuk van de Sande, hebben het uitstekend gedaan.
Zij hebben sinds de cursus vorig jaar veel progressie gemaakt en waren duidelijk en zelfverzekerd in hun beslissingen, aldus Frans van Esch. Alle clubs leveren namelijk scheidsrechters om elkaar te helpen tijdens de toernooien.

Deze competitie is bedoelt om beginnende judoka’s in een aantal jaar op het niveau van nationale toernooien te krijgen, zodat de opstap naar deze toernooien niet te groot is. En dat dit succes heeft was wel te zien in Gemert.

Joost van der Linden verloor zijn 1e partij met ippon, maar kwam sterk terug in de herkansingsronde. Zijn 2e partij won hij met ippon van een bruine band van Hercules uit Limburg. De 3e partij gewonnen van blauwe band van judoschool Van Buel en ook zijn 4e partij gewonnen van bruine band met ippon. Stuk voor stuk wedstrijdjudoka’s met veel meer ervaring dan Joost. Door deze overwinningen heeft Joost de derde plaats behaald in de klasse -55kg -15jaar, een prachtig resultaat!

Keira Kreijveld werd als 11-jarige heel knap 2e in de klasse -44kg -15jaar.


 

Kerstvakantie training

In de kerstvakantie trainen we op beide woensdagen met groep 2 en 3. De eerste training is van 19:15-20:15u voor iedereen van 8-12jaar en de senioren van groep 3 starten om 20:15u. Uiteraard zijn de judoka's van donderdag ook welkom op 27-12 en 03-01!

Keira Kreijveld kampioen tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen

Op 22 oktober in sporthal ‘Achter de tuintjes’ te Gilze, vonden de Zuid Nederlandse kampioenschappen judo plaats in de leeftijdscategorie -12jaar.

Keira kreijveld is kampioen geworden in de klasse -44kg.

Er waren 10 deelnemers in haar poule.

Door wederom zeer overtuigend te judoën wist ze na drie wedstrijden in de finale te komen.

Keira blijkt nog steeds oppermachtig in deze categorie en won al haar wedstrijden kort en krachtig met vol ipon (10punten). Sommige wedstrijden duurde niet langer dan 4 seconden!

De finale was een mooie strijd tussen Leahyanne van Krieken en Keira. Leahyanne probeerde wel aan te vallen maar Keira wist dat goed te blokken. Na de gepareerde aanval zette Keira een zeer mooie worp in, gevolgd door een houdgreep de wedstrijd te winnen.

Een super prestatie, aldus coach Dirk Habraken van Judoclub Liempde. Vanaf januari zal Keira in de leeftijd -15jaar gaan judoën. Een grote maar haalbare stap.

Brabant Cup ronde 1

 
Weegtijden voor de de 1e ronde Brabant Cup zijn terug te vinden op deze site: http://www.teamcoolen.nl/weegtijden/
 
LET OP: Zaterdag 30 september 2017 in Moergestel
Sporthal Stokeind
Stokeind 11a
5066 XA Moergestel

Veilig vallen, DVG en J.C. Liempde trainen samen

 

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen van 0 tot en met 18 jaar na een privé-ongeval behandeld op de Spoedeisende Hulp-afdeling (SEH) van een ziekenhuis.
Ruim de helft van de SEH-behandelingen bij kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar is gevolg van een val (55%). Het aandeel valongevallen ligt bij kinderen van 0 tot en met 4 jaar en 5 tot en met 12 jaar zelfs nog iets hoger, respectievelijk 59% en 60%. De cijfers van het CBS liegen er niet om.

 

Het meisjes team van DVG MO-15 heeft dit afgelopen seizoen aan den lijve ondervonden. Verschillende speelsters raakten ernstig geblesseerd tijdens een val na een duel. Reden voor trainer/coach Richard Kreijveld om samen met J.C. Liempde een cursus valpreventie te geven. J.C. Liempde beschikt namelijk over een gecertificeerde valpreventie docent.

 

De meiden waren bij de start van eerste les nog wat onwennig, maar al snel werd er flink getraind en veel gelachen. Het was docent Hans de Reuver al snel duidelijk dat deze meiden de training hard nodig hadden. En hij is ontzettend trots op wat het team in 3 lessen heeft bereikt. De angst om te vallen is grotendeels weggenomen, dat is belangrijk. En je moet leren een bal van je lichaam te maken en te rollen, aldus de docent.

 

 

 

Voorzitters Bas Raaimakers en Koen van Leeuwen gaan kijken of er in de toekomst meer mogelijkheden zijn. Over het nut is geen tijfel. Bas Raaimakers is er van overtuigd dat goed leren vallen voor de jeugd net zo belangrijk is als zwemmen.

 

 

Collin van Dijk Liempds Kampioen judo 2017

 

Voor de 56e keer werden op zaterdag 17 juni de ‘Cor van Dijk Liempdse Judokampioenschappen’ gehouden in de gymzaal van ‘Basisschool de Oversteek’. De organisatie van deze clubkampioenschappen was in handen van voorzitter Bas Raaimakers. De nestor van Judo Club Liempde, Cor van Dijk, wordt dit jaar nog 85 en is nog steeds actief betrokken bij de club en op de mat. Hij reikte geheel volgens traditie de prijzen uit. Er was veel belangstelling van familie en vrienden voor de judokwaliteiten van de deelnemers, dit was een grote stimulans om er nog een schepje bovenop te doen.

Collin van Dijk wist net als vorig jaar om de Ben Spelbrink bokaal in de wacht te slepen. Deze bokaal is voor de algemeen Liempds Kampioen judo, ook wel kampioen alle categorieën genoemd. Zijn grootste concurrent was dit jaar Pim van Esch, die uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Van Dijk.

Naast het mooie judo was er ook tijd om 2 judoka’s in het zonnetje te zetten. Keira Kreijveld werd uitgeroepen tot judoka van het jaar. Dit voor haar inzet op de training en uitzonderlijke prestaties in 2017.  Keira is een voorbeeld voor andere judoka’s. Zij nam niet deel aan de kampioenschappen, omdat ze met het meisjes team van Team Coolen naar het NK was. Keira wist al haar partijen te winnen, het team werd uiteindelijk verdienstelijk 5e.

Ook Pim van Esch stond even in het middelpunt, hij is al 10jaar lang een trouwe helper. Eerst als assistent, daarna als coach en mattenlegger. Zonder Pim kunnen wij niet judoën, vertelt Voorzitter Bas Raaimakers, per keer legt hij 3000kg aan matten voor alle judoka’s van J.C. Liempde. Hiervoor kreeg hij de vrijwilliger van het jaar prijs uitgereikt.

Dit jaar was er wederom een luchtkussen aanwezig, waar de kinderen veel plezier aan beleefden. Wij danken de vele vrijwilligers en onze sponsoren voor hun geweldige bijdrage, waar zouden we zijn zonder hen? Om iedereen te bedanken was er die zelfde avond nog een gezellige BBQ met bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren.

Onderstaand de volledige uitslag van ‘De Cor van Dijk Liempdse Judokampioenschappen’:

Poule 1

1.      Odin van Hedel

2.      Gies van Erp

3.      Jens Kelders en Levi Jansen

 

Poule 2

1.      Inge van Oirschot

2.      Wil van Oirschot

3.      Maik Verhoeven

 

Poule 3

1.      Ivar van Weert

2.      Mees Koster

3.      Xander Kreeft

4.      Cas de Wit

5.      Guus Zwijnenberg

 

 

Poule 4

1.      Mika van Weert

2.      Anouk van der Mijden

3.      Gijs de Wit

4.      Mitch Brusselaars

5.      Mathijn Schippers

 

Poule 5

1.      Irene van Oijen

2.      Femke Jorritsma

3.      Anouk Jorritsma

4.      Britt van Oirschot

 

Poule 6

1.      Annabel Omvlee

2.      Lukas Said

3.      Gijs van Mensvoort

 

Poule 7

1.      Joost van der Linden

2.      Xavi van Weert

3.      Luuk van de Sande

4.      Justin van Rooij

5.      Bas Daverveld

 

Poule 8

1.      Luc de Laat

2.      Sil van Oirschot

3.      Eli Ronner

4.      Myntje Spriensma

 

Poule 9

1.      Joost van der Linden

2.      Mike van der Mijden

3.      Henri de Kruijf

Poule 10

1.      Daan van Dongen

2.      Roy Kemps

3.      Stefan Braat

4.      Ties Verhagen

 

Poule 11

1.      Nikki Leenhouwers

2.      Yoran Lips

3.      Janno van de Oetelaar

4.      Sylke Heijma

 

Poule 12

1.      Collin van Rooij

2.      Roel van Erp

3.      Senn Steenbakkers

4.      Jop van de Ven

 

Alle categoriën -18 jaar

1.      Roy Kemps

2.      Stefan Braat

3.      Yoran Lips

 

Alle categoriën Senioren

1.      Collin van Dijk

2.      Pim van Esch

3.      Daan van Dongen

 

 

Judo Cup Brabant ronde 6 inclusief prijsuitreiking in Oisterwijk

5 kampioenen Judo Club Liempde.

 

Op Zaterdag 10 Juni, werd in Sportcentrum de Leye door Team Coolen uit Oisterwijk de 6e ronde van de Judo Cup Brabant georganiseerd. Dit was de laatste ronde van de Judo Cup Brabant van dit seizoen. De bokalen werden dit keer ook uitgedeeld. Judo Club Liempde nam deel met 19 judoka’s.

 

Hans van den Berg was vandaag aanwezig als clubscheidsrechter en Antoine Franken, Teun Franken en Nikki Leenhouwers als coaches. Zij werden later op de middag ondersteund door de oudere judoka’s van de club die hun wedstrijden die dag al gedraaid hadden.

 

Het toernooi begon om 13.00u en was weer goed georganiseerd. In de eerste groep namen de meeste judoka’s van judo club Liempde deel. Maar liefst 8 judoka’s werden in verschillende poules ingedeeld. Allemaal judoka’s die het -15 regelement hebben. Wat erg opviel is dat de judoka’s  steeds meer bedreven worden met de verwurgingen. Ze beginnen ze steeds meer toe te passen en weten zelf ook beter te handelen als er bij hun een verwurging wordt geprobeerd aan te zetten.

Collin van Rooij, Keira Kreijveld en Luuk van de Sande stonden erg sterk te judoën en hebben al hun wedstrijden gewonnen. Zij waren ook kampioen van hun poule.

Senn Steenbakkers deed erg zijn best en liet mooie technieken zien. Jammer genoeg werd hij een aantal keer verrast waardoor hij overgenomen werd en zijn wedstrijden verloor.

 

Om 14.00u startte de tweede groep met 4 deelnemers van Judo Club Liempde. Irene van Ooijen en Anouk van der Mijden zaten in de zelfde poule. Scheidsrechter Hans moest hen even bij de les halen maar hierna werd er serieus gestreden. Anouk wist van Irene te winnen. Jammer genoeg waren de twee jongens uit de poule te sterk voor de dames.

 

Om 14.45u nam Gijs van Mensvoort als enige van Judo Club Liempde deel in deze groep. Hij moest 3 potjes judoën. Alle 3 zijn tegenstanders waren hem net te sterk af en verraste hem met een Uki Goshi. Ondanks deze tegenslag bleef Gijs met plezier judoën.

 

Om 15.20u startte de laatste groep van deze dag. In deze groep namen 5 judoka’s deel van onze club.

Cas de Wit wist twee van zijn drie wedstrijden overtuigend te winnen. Ivar van Weert alle drie zijn wedstrijden. Beide jongens werden kampioen.

 

Al met al weer een goed georganiseerde, strak lopende wedstrijd waar mooi judo is laten zien en de judoka’s weer veel bij geleerd hebben. Naast de normale prijsuitreiking werden nu ook de competitie bokalen uitgereikt. Aan de hand van het aantal punten die de judoka’s gehaald hadden in de 6 wedstrijden van Judo Cup Brabant kregen zij een bokaal. De judoka’s gingen allemaal met een voldaan gevoel en een mooie oorkonde en beker naar huis toe.

 

Hieronder volgen de uitslagen:

 

Kampioen:         Collin van Rooij, Keira Kreijveld, Luuk van de Sande, Cas de Wit en Ivar van Weert.

2e plaats:             Yoran Lips

3e plaats:             Henri de Kruif, Mike van der Mijden, Anouk van der Mijden, Gijs de Wit, Pim de Wit, Mees Koster

4e plaats:             Bas Daverveld, Joost van der Linden, Irene van Ooijen, Gijs van Mensvoort, Guus Zwijnenberg en Xander Kreeft.

5e plaats:             Senn Steenbakkers

 

Einduitslag competitie Judo Cup Brabant:

 

1e plaats:                             Joost van der Linden, Keira Kreijveld, Mike van der Mijden, Anouk van der Mijden, Cas de wit

2e plaats:                             Bas Daverveld, Collin van Rooij, Luuk van de Sande, Senn Steenbakkers, Yoran Lips, Gijs de Wit, Irene van Ooijen, Pim de Wit, Gijs van Mensvoort, Guus Zwijnenberg, Ivar van Weert, Mees Koster, Xander Kreeft, Luc de Laat,

3e plaats:                             Jop Putmans, Mika van Weert, Roy Kemps, Henri de Kruif.

Herinneringsmedaille    Faye Goossens, Sam Smulders en Teun Franken.

Keira Kreijveld kampioen op internationaal toernooi in Ede

 

Afgelopen zaterdag op 3 juni nam judoka Keira Kreijveld uit Liempde deel aan een internationaal toernooi in Ede, het Heide toernooi.

 

Keira is in de -12 klasse op zoek naar het hoogst haalbare en nieuwe uitdagingen, omdat ze op de nationale en internationale toernooien in deze regio op dit moment regelmatig dezelfde tegenstanders ontmoet. Judoka Kreijveld is in 2017 op haal haar toernooien kampioen geworden. Een unieke prestatie.

 

Bij vertrek zag coach Bas Raaimakers direct dat Keira weer volledig scherp was aan de blik in haar ogen en de lach op haar gezicht.  Aangekomen in Ede bleek er een mooie poule met onbekende judoka’s klaar te staan voor Keira. Helaas was een Duitse judoka overgeplaatst naar een andere gewichtsklasse, waardoor er 3tegenstanders overbleven

 

Keira, won al haar partijen overtuigend, snel en zonder echt in de problemen te komen. Het is duidelijk dat ze zowel fysiek als mentaal een stuk verder is dan de meeste van haar leeftijdsgenoten. De komende weken gaat Keira zich verder klaar stomen voor de NK teams op 17juni. Daarna kan ze lekker gaan genieten van een welverdiende zomervakantie.

 

In 2018 zal Keira -15jaar gaan draaien, daar zal voor haar een nieuwe en grote uitdaging liggen om  aansluiting te vinden bij de top. Met deze instelling en de benodigde trainingsarbeid, gaat dat zeker lukken.

 

Keira Kreiveld Zuid Nederlands Kampioen met Team Coolen

De Liempdse judoka, Keira Kreijveld, zet haar zegenreeks van dit seizoen voort. Samen met het meisjes judo team -12jaar is ze afgelopen zaterdag Zuid Nederlands Kampioen geworden. Hiermee heeft het judo team zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 17 juni in Nijmegen. Een geweldige prestatie van het team en van Keira, die al haar partijen overtuigend won.

 


Tevens namen judoka’s van J.C. Liempde, op initiatief van een bedrijf uit de regio, afgelopen weekend deel aan de Break Out Run in Schaik om geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Fun en bikkelen werden gecombineerd en iedereen liep de run uit.

 

Willem van Heerebeek neemt afscheid van wedstrijd judo met gouden plak

 

Voormalig Europees vice-kampioen Willem van Heerebeek (32, foto rechts), heeft op 12 april j.l. zijn laatste kunstje laten zien op het NK politie 2017 in Lelystad. De voorbereidingen richting dit evenement waren voor de judoka van J.C. Liempde verre van optimaal. Twee weken voor de training liep Van Heerebeek nog een hersenschudding op tijdens de training in Liempde en ook kampte hij in het voortraject met een keelontsteking. Vanwege zijn drukke baan en gezinsleven wilde Van Heerebeek, ondanks alle tegenslagen, nog een keer schitteren op de tatami (judo mat).

 

In Lelystad stond hem nog een extra verrassing te wachten. Normaliter staat Van Heerebeek bekend om zijn conditie en vechtlust en daarom had de organisatie voor hem ook nog een open klasse in petto. Een klasse waarin hij zeker geen energie zou kunnen sparen voor zijn vertrouwde -90kg klasse, waarin hij nadien kon gaan strijden om zijn 6e gouden plak op het NK. De open categorie bestond uit judoka’s van 100kg spier of meer, waartegen Willem het mocht opnemen met zijn 88kg. Dat is een enorm verschil en heeft hem geen prijs opgeleverd. Dit was wel een aanslag op het vermoeide lichaam van Willem, maar desondanks heeft hij nadien in zijn eigen klasse -90kg met volle overtuiging kunnen laten zien dat hij voor de 6e maal de terechte judokampioen is. Een enorm knappe prestatie. J.C. Liempde is hartstikke trots op hun judoka, die een unieke prestatie heeft laten zien.

 

Tevens was er op 2e paasdag een nationaal judo toernooi in Den Bosch, Georganiseerd door Judo school Kradolfer. Keira Kreijveld heeft hier voor J.C. Liempde aan deel genomen.

Haar 1e tegenstander begon fel en verraste Keira bijna meteen door haar voorover op knieën te werpen. Vervolgens toch op de grond na mislukte worp van tegenstander won Keira met een houdgreep. Na deze verrassing stond Keira op scherp en won ze haar overigen 3 partijen ook overtuigend met ipon.
Keira moet nog oefenen op het voorwaarts werpen en dat combineren met achterwaartse technieken, dit om verrassender te zijn voor haar opponenten. Tijdens haar laatste partij kreeg ze de opdracht om haar tegenstander achterover te werpen. Dit mislukte twee keer en derde keer scoorde ze wazari en volgde op de grond met een houdgreep waarmee Keira de wedstrijd naar zich toe trok en kampioen werd.  

Voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie 24 april t/m 05 mei is er geen reguliere judoles in Liempde, vanwege vakantie.


We organiseren weer een gezamenlijke training van 19u-20u (-12jaar) en 20-21:30u (12jaar en ouder) op woensdag 26 april en 03 mei. We zijn ook aan het kijken of we een gastdocent kunnen laten komen.


Heb je zin in een gezellige, intensieve wedstrijdtraining? Zorg dan dat je er bij bent en laat het weten door te mailen naar info@judoclubliempde.nl!!

5 kampioenen voor Judo Club Liempde in Veghel

Op zondag 26 maart 2017 is door Budovereniging De Wa Kwai uit Veghel de “Buitenregio ontmoeting Judo” in hun dojo op het Prins Willem Alexander sportpark 8 georganiseerd.

De vereniging organiseert jaarlijks dit toernooi voor de judoka’s die nog niet toe zijn aan grote toernooien van de Judo Bond Nederland.

Judo Club Liempde nam uiteindelijk deel met 8 judoka’s, dus 5 kampioen was een hele prestatie. Dat komt omdat de deelnemende judoka’s altijd op de training zijn en hun uiterste best doen om beter te worden. Yoran Lips uit Oirschot was 1 van de uitblinkers die dag. Hij wist al zijn partijen vroegtijdig met ippon (10pt.) te beslissen. Yoran is beresterk en zal op korte termijn zijn debuut gaan maken op een nationaal toernooi, want hij heeft een dermate hoog niveau dat hij toe is aan een volgende stap.

Ook de gebroeders De Wit uit Liempde hebben alle drie mooi verzorgd judo laten zien. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat 2 van de 3, Gijs en Cas, het voorbeeld van Yoran kunnen gaan volgen. Net als Joost van der Linden, die ook heeft laten zien dat hij niet meer op dit soort toernooien thuis hoort.

Coach Bas Raaimakers was erg trots op de judoka’s.

Hieronder volgen de uitslagen.

Kampioen:      Yoran Lips, Joost van der Linden, Gijs de Wit, Cas de Wit en Ivar van Weert

2e plaats:         Bas Daverveld

3e plaats:         Pim de Wit en Mees Koster