Erelid en nestor van J.C. Liempde, Cor van Dijk, overleden

Op maandag 26 november is Cor van Dijk uit Liempde overleden. Cor is 57 jaar lang de drijvende kracht achter J.C. Liempde geweest. Tot op hoge leeftijd was Cor betrokken als trainer, coach en bestuurslid. Later bleef hij zijn bijdrage leveren tijdens de judo examens en de toernooien en assisteerde hij kleinzoon Collin van Dijk tijdens de lessen. Cor was tot vlak voor de zomervakantie nog te zien op onze judomat.

Het is ongekend wat Cor voor onze club heeft gedaan en betekend. Hij heeft samen met zoon Henry vele kampioenen en zwarte banden voortgebracht. En net zo belangrijk, vele Liempdse en Boxtelse kinderen de beginselen van de sport en het valbreken bijgebracht.

Zonder clubicoon Cor, zou er geen judo in Liempde zijn geweest. Voor Cor was het judo zo belangrijk dat hij zelfs in een ver verleden kwatta’s heeft uitgedeeld om het ledenaantal terug op peil te brengen. Zelf behaalde hij de 3e Dan.

Onze gedachten gaan uit naar zijn kinderen en kleinkinderen.

Fedde van Helvoort judokampioen op sinterklaas toernooi.

Op 24 november werd in sporthal de Leye te Oisterwijk het sinterklaas toernooi georganiseerd. Uiteraard werd dit judo toernooi ook bezocht door de goed heilig man. Judo Club Liempde nam met 5 judoka’s deel.

Juan Schuurmans en Jens Kelders hadden niet helemaal hun dag, maar hadden toch goed geknokt. Er was een stijgende lijn te zien in hun judo en verloren de laatste partij beide nipt op beslissing van de scheidsrechter. Ze gingen met een vierde plaats en een lekker chocolade letter naar huis.

Gies van Erp en Jason van Berkel zaten beter in het toernooi wonnen beide hun eerste partij met volle overgave. Helaas konden ze in de andere partijen niet meer het verschil maken, maar toch eindigde ze op een mooie derde plaats en verdiende hier een bronzen medaille en een chocolade letter.

Uitblinker Fedde van Helvoort won 4 partijen, waarbij hij telkens met mooi aanvallend judo won met ippon. De meeste tegenstanders van Fedde hadden weinig in te brengen, omdat Fedde bleef bewegen en aanvallen met seoi otoshi (armworp) en osoto gari (beenworp).