nieuws

Nieuws

Meivakantie training

Hallo judoka’s,

 

komende 2weken is het meivakantie van 22april t/m 3mei. We trainen dan op woensdag -12jr 19-20u en +12jr 20-21:15u
Op donderdag is er alleen training voor de +12jr voor 1e en 2e Dan. Om 20-21:15u. 

 

Tot dan!

Judoclub Liempde pakt prijzen op Hildie toernooi te Diessen

Op 7 april deden verschillende judoka’s van judoclub Liempde mee aan het 9e Hildie toernooi. Dit is een beginnerstoernooi dat werd georganiseerd in Diessen.

Namens . J.C. Liempde deden er 12 judoka’s mee aan dit toernooi. De dag werd afgesloten met

1 kampioen voor J.C. Liempde, dit was Bram van Oorschot die al zijn partijen overtuigend had gewonnen met een ippon.

 

Coaches Roy Kemps en Keira Kreijveld zagen dat er flink gestreden moest worden door onze judoka’s. Voor een beginnerstoernooi was de tegenstand behoorlijk. De coaches gaven aan dat het goed was om te zien dat er door de judoka’s gestreden werd tot het einde van de wedstrijd. Leerpunt is wel voor bijna iedere judoka dat er eerst gezorgd moet worden voor een goede pakking, voordat er aan een wedstrijd begonnen kan worden.

 

De tweede plaats was voor Annabel Loman en Zyan van Hedel.

Derde plaats waren er voor Gijs de Wit, Cas de Wit, Manuel van Breugel, Juan Schuurmans, Fedde van Helvoort.

Vierde plaats waren voor Annabel Omvlee en Tiago van Breugel.

Vijfde plaats waren voor Odin van Hedel en Bram van den Langenberg.

 

Na afloop van hun partijtjes kreeg elke judoka een muntje van de organisatie die ze konden inwisselen voor een heerlijke ijsco. Zeker verdient na het leveren van de strijd op de mat.

 

Tevens vond op 6 april de NK -15jr plaats in Leek (Groningen). Keira Kreijveld had zich geplaatst voor dit toernooi. Keira heeft goed judo laten zien en niks weggeven aldus coach Dirk Habraken. Uiteindelijk verloor ze de strijd om het brons en behoord Keira tot de beste 5 judoka’s in de klasse -48kg. Een knappe prestatie van de Liempdse judoka.

Judo club Liempde succesvol in Veghel

Op 31 maart werd door Judo Vereniging De Wa Kwai uit Veghel een instaptoernooi georganiseerd. J.C. Liempde nam met maarliefst 18 judoka’s deel aan dit toernooi. De dag werd afgesloten met 6 kampioenen voor Liempde, een knappe prestatie.

 

 

Coaches Frans van Esch en Roy Kemps zagen veel strijdlust bij de Liempdse judoka’s en ook mooie worpen. Die strijdlust is een vooruitgang want een vorig jaar waren de judoka’s uit Liempde vaak te lief voor een hun tegenstander.

 

Uitblinkers van de dag waren Lukas Said en Manuel van Breugel, deze twee jongens hebben een goede groei laten zien dit seizoen. Maar ook Mees Koster, broers Ivar en Xavi van Weert en Annabel Loman werden verdienstelijk kampioen.

 

Ook werd er in Geldrop gejudood door Keira Kreijveld en Jop van de Ven. Beiden hebben goed judo laten zien en ook veel geleerd. Uiteindelijk grepen zowel Keira als Jop net naast het brons.

 

Hieronder de uitslagen van het instaptoernooi.

 

Kampioen: Lukas Said, Manuel van Breugel, Mees Koster, Ivar van Weert, Xavi van Weert en Annabel Loman

2e plaats: Gijs de Wit en Odin van Hedel

3e plaats: Zyan van Hedel, Fedde van Helvoort, Cas de Wit, Pim de Wit en Bram van Oorschot

4e plaats: Gies van Erp, Tiago van Breugel, Sijmen van Berkel, Bram van den Langenberg en Joris  Said

Liempdse judoka Kreijveld naar NK -15 jaar

Keira Kreijveld kwam uit voor de klasse -15 jaar -48 kg

Locatie:                sporthal Achter de Tuintjes te Gilze

 

Keira zat in een poule van 5 deelnemers. Dus ze maakte zich op voor 4 wedstrijden.

Met de 1ste wedstrijd was Keira lekker scherp en wist de tegenstander met een linkse Koshi-guruma naar de grond te krijgen (score Waza-ari) waarna ze meteen kon doorpakken met een houdgreep (score Ippon 10 punten).

De 2de wedstrijd verliep op dezelfde manier eerst een worp en daarna meteen een houdgreep (score Ippon 10 punten).
De 3de wedstrijd  was ook weer na twee minuten beslist met een mooie aanval gevolgd door een houdgreep (score Ippon 10 punten).
De laatste partij was de finale partij, haar tegenstander was ook nog steeds ongeslagen.
Hier werd beslist wie er eerste of tweede werd. Keira stond goed aanvallend te judoën en probeerde haar tegenstander met een linkse worp te verrassen, maar dit lukte niet. Toen ze rechts probeerde aan te vallen nam haar tegenstander slim over en moest ze haar meerdere erkennen.

Keira heeft mooi judo laten zien en kan zich nu klaar maken voor de Nederlandse kampioenschappen in Leek (Groningen) op 6 april , aldus coach Dirk Habraken.

 

 

Op dezelfde dag volgde trainer Bas Raaimakers  een opleiding tot zeker bewegen instructeur. Een cursus waar ouderen veilig en beter leren bewegen, om val letsel te voorkomen. Judo Club Liempde is hiermee een instructeur rijker. Heb je interesse mail dan naar info@judoclubliempde.nl.

Judoka Jop van de Ven plaatst zich voor NK judo -18jaar

Judoka Jop van de Ven nam op 17 februari voor het eerst deel aan de zuid nederlandse kampioenschappen judo -18 jaar -55kg. Dit toernooi werd gehouden in Gilze in sporthal Achter de tuintjes.

 

Jop had goed geslapen en voelde zich fit die dag en dat was te zien. Na een goede warming up wist hij al zijn partijen overtuigend te winnen, waardoor hij in de finale terecht kwam.

 

Jop kwam tegen een judoka van J.C. Berlicum, Danté Haurissa. Deze judoka, was nog een paar maten te groot voor Jop en overklaste hem duidelijk. Desalniettemin heeft Jop een mooie zilveren medaille gewonnen en mag hij op 9maart deelnemen aan de NK in Den Haag.

 

Coach Bas Raaimakers van J.C. Liempde is erg trots op dit mooie resultaat. Het NK zal zeker een goede ervaring zijn voor judoka Van de Ven.

 

Trainers wissel

Trainer Collin van Dijk heeft afgelopen half jaar zijn studie in Peru gevolgd. Bas Raaimakers heeft in die periode de lessen op donderdag gevolgd voor Collin.

Collin is terug en zal na de carnaval zijn trainerschap weer oppakken op donderdag. Bas Raaimakers zal beschikbaar blijven als backup van Collin van Dijk en Hans de Reuver.

 

We wensen Collin veel plezier en succes tijdens de lessen!