nieuws

Nieuws

Collin van Dijk Liempds Kampioen judo 2019

Keira Kreijveld Zuid Nederlands kampioen met het judo team van J.C. Berlicum

 

Voor de 58e keer werden op zaterdag 26 mei de ‘Cor van Dijk kampioenschappen’ gehouden in de gymzaal van ‘Basisschool de Oversteek’. De organisatie van deze clubkampioenschappen was in handen van voorzitter Bas Raaimakers. Er was veel belangstelling van familie en vrienden voor de judokwaliteiten van de deelnemers, dit was een grote stimulans om er nog een schepje bovenop te doen.

Collin van Dijk wist net als vorig jaar om de Ben Spelbrink bokaal in de wacht te slepen. Deze bokaal is voor de algemeen Liempds Kampioen judo, ook wel kampioen alle categorieën genoemd. Van de zes deelnemers waren Collin’s grootste concurrenten dit jaar Pim van Esch en Joris van Lankveld uit Erp, die uiteindelijk hun meerdere moest erkennen in Van Dijk. Pim behaalde in deze open klasse uiteindelijk zilver en Joris brons

Naast het mooie judo was er ook tijd om wat mensen in het zonnetje te zetten. Collin van Rooij werd uitgeroepen tot judoka van het jaar. Dit voor zijn jarenlange inzet op de training als assistent, maar ook daarbuiten bij het lesgeven op scholen, als scheidsrechter en als coach. Collin is een voorbeeld voor andere judoka’s.

Ook Antoine Franken stond even in het middelpunt, hij is al 12jaar lang een trouwe helper en organisator. Hij heeft al die jaren vol enthousiasme honderden vrijwilligers geregeld en vele activiteiten georganiseerd, vertelt Voorzitter Bas Raaimakers. Hiervoor kreeg hij de vrijwilliger van het jaar prijs uitgereikt.

Dit jaar was er wederom een luchtkussen aanwezig, waar de kinderen veel plezier aan beleefden. Wij danken de vele vrijwilligers en onze sponsoren voor hun geweldige bijdrage, waar zouden we zijn zonder hen? Om iedereen te bedanken was er die zelfde avond nog een gezellige BBQ met bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren.

Onderstaand de volledige uitslag van alle resteren poules tijdens ‘De Cor van Dijk kampioenschappen’

Kampioen:     Tom Scholten, Roy Kemps, Jop Schellekens, Xavi van Weert, Collin van Dijk, Annabel Omvlee, Desmond Tops, Jens Kelders, Ivar van Weert, Freddy Kanters, Mika van Weert, Lucas Daniels, Joris Said, Jade Simons, Hidde Custers

Tweede:         Eli Ronner, Ties Verhagen, Roel van Erp, Bas Daverveld, Joris van Lankveld, Irene van Oijen, Migus Ribeiro, Odin van Hedel, Mees Koster, Bram van der Ven, Pim de Wit, Fedde van Helvoort, Juan Schuurmans, Kai van Gerwen, Manuel van Breugel

Derde:             Bram van Oorschot, Stefan Braat, Mike van der Mijden, Niels Ganzenboom, Pim van Esch, Lieke van den Langenberg, Thijs Jansen, Sem van Elderen, Annabel Loman, Milan Custers, Loek de Jong, Wiebe Zijlstra, Tiago van Breugel, Joleen Simons, Jorrit Custers

Vierde:           Lana Kreijveld, Jur Mestrom, Senn Steenbakkers, Polo Vroemen, Nelson Tops, Lukas Said, Gies van Erp, Cas de Wit, Gijs de Wit, Jason van Berkel, Merijn van Wijlick, Sijmen van Berkel, Giovanni Dekker, Bram van den Langenberg

 

Verder vond op 25mei de laatste ronde van de brabant cup plaats. Alle judoka’s kregen ook een mooie prijs mee naar huis voor hun eindklassering. Roel Verhagen had het als coach erg druk, maar was tevreden met het resultaat van de Liempdse pupillen. Uitblinker van de dag was Pim de Wit. De uitslagen zijn worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op www.judoclubliempde.nl/nieuws

Naam

Eindresultaat

totaal

deelname

Plaats

deelnamen

Desmond Tops

Goud

40

20

20

4

Senn Steenbakkers

Zilver

36

20

16

4

Cas de Wit

Goud

42

25

17

5

Annabel Loman

Goud

45

25

20

5

Mees Koster

Zilver

38

25

13

5

Pim de Wit

Zilver

34

20

14

4

Ties Verhagen

Goud

47

25

22

5

Anouk van der Mijden

Goud

46

25

21

5

Bas Daverveld

Zilver

35

25

10

5

Bram van Oorschot

Goud

45

25

20

5

Mike van der Mijden

Goud

46

25

21

5

Odin van Hedel

Zilver

38

25

13

5

Lukas Said

Goud

40

25

15

5

Gijs de Wit

Brons

23

15

8

3

Jop van de Ven

Zilver

34

20

14

4

Nelson Tops

Brons

25

15

10

3

Roel van Erp

Brons

24

15

9

3

 

Last but not least was Keira Kreijveld zeer succesvol met het judo team van J.C. Berlicum. Zij werden namelijk kampioen bij de dames -15jaar en hebben zich geplaatst voor het NK teams -15jaar. Keira won al haar partijen.

BELANGRIJK: extra judo nieuws

Hallo allemaal! Vandaag hebben we onze 58ste club kampioenschappen gehouden (Cor van Dijk Kampioenschappen). Het was weer een groot succes met veel animo, belangstelling en bovenal prachtig judo.In het onderstaande artikel het verslag. Er zijn vandaag een aantal belangrijke mededelingen gedaan en briefjes uitgedeeld. Hier nog even alles op een rijtje: 1. We gaan in november verhuizen naar de gymzaal van sporthal Pius X in Liempde. Daarom is er op 5+6 juni een proeftraining aldaar, de lestijden zijn zoals gewoonlijk dan. We zijn dus niet in de gymzaal van de basisschool. 2. Op 19-20 juni zijn er examens mocht je nog geen briefje hebben gehad, overleg dan woensdag aanstaande met de trainer. 3. Inschrijven voor het wedstrijdteam 2019-2020 is weer mogelijk. Hartstikke leuk om aan mee te doen! Lever dus snel je inschrijfformulier in! Voor diegene die nog een trainingsjack hebben, lever deze uiterlijk woensdag weer in, of breng hem naar Liezet van Dijk, Krollerbocht 7 in Liempde. 4. Op 29juni hebben we ons jeugduitje. Bij zijn is meemaken. Met vriendelijke groet, Bas Raaimakers Voorzitter J.C. Liempde 06-18638644

Meivakantie training

Hallo judoka’s,

 

komende 2weken is het meivakantie van 22april t/m 3mei. We trainen dan op woensdag -12jr 19-20u en +12jr 20-21:15u
Op donderdag is er alleen training voor de +12jr voor 1e en 2e Dan. Om 20-21:15u. 

 

Tot dan!

Judoclub Liempde pakt prijzen op Hildie toernooi te Diessen

Op 7 april deden verschillende judoka’s van judoclub Liempde mee aan het 9e Hildie toernooi. Dit is een beginnerstoernooi dat werd georganiseerd in Diessen.

Namens . J.C. Liempde deden er 12 judoka’s mee aan dit toernooi. De dag werd afgesloten met

1 kampioen voor J.C. Liempde, dit was Bram van Oorschot die al zijn partijen overtuigend had gewonnen met een ippon.

 

Coaches Roy Kemps en Keira Kreijveld zagen dat er flink gestreden moest worden door onze judoka’s. Voor een beginnerstoernooi was de tegenstand behoorlijk. De coaches gaven aan dat het goed was om te zien dat er door de judoka’s gestreden werd tot het einde van de wedstrijd. Leerpunt is wel voor bijna iedere judoka dat er eerst gezorgd moet worden voor een goede pakking, voordat er aan een wedstrijd begonnen kan worden.

 

De tweede plaats was voor Annabel Loman en Zyan van Hedel.

Derde plaats waren er voor Gijs de Wit, Cas de Wit, Manuel van Breugel, Juan Schuurmans, Fedde van Helvoort.

Vierde plaats waren voor Annabel Omvlee en Tiago van Breugel.

Vijfde plaats waren voor Odin van Hedel en Bram van den Langenberg.

 

Na afloop van hun partijtjes kreeg elke judoka een muntje van de organisatie die ze konden inwisselen voor een heerlijke ijsco. Zeker verdient na het leveren van de strijd op de mat.

 

Tevens vond op 6 april de NK -15jr plaats in Leek (Groningen). Keira Kreijveld had zich geplaatst voor dit toernooi. Keira heeft goed judo laten zien en niks weggeven aldus coach Dirk Habraken. Uiteindelijk verloor ze de strijd om het brons en behoord Keira tot de beste 5 judoka’s in de klasse -48kg. Een knappe prestatie van de Liempdse judoka.

Judo club Liempde succesvol in Veghel

Op 31 maart werd door Judo Vereniging De Wa Kwai uit Veghel een instaptoernooi georganiseerd. J.C. Liempde nam met maarliefst 18 judoka’s deel aan dit toernooi. De dag werd afgesloten met 6 kampioenen voor Liempde, een knappe prestatie.

 

 

Coaches Frans van Esch en Roy Kemps zagen veel strijdlust bij de Liempdse judoka’s en ook mooie worpen. Die strijdlust is een vooruitgang want een vorig jaar waren de judoka’s uit Liempde vaak te lief voor een hun tegenstander.

 

Uitblinkers van de dag waren Lukas Said en Manuel van Breugel, deze twee jongens hebben een goede groei laten zien dit seizoen. Maar ook Mees Koster, broers Ivar en Xavi van Weert en Annabel Loman werden verdienstelijk kampioen.

 

Ook werd er in Geldrop gejudood door Keira Kreijveld en Jop van de Ven. Beiden hebben goed judo laten zien en ook veel geleerd. Uiteindelijk grepen zowel Keira als Jop net naast het brons.

 

Hieronder de uitslagen van het instaptoernooi.

 

Kampioen: Lukas Said, Manuel van Breugel, Mees Koster, Ivar van Weert, Xavi van Weert en Annabel Loman

2e plaats: Gijs de Wit en Odin van Hedel

3e plaats: Zyan van Hedel, Fedde van Helvoort, Cas de Wit, Pim de Wit en Bram van Oorschot

4e plaats: Gies van Erp, Tiago van Breugel, Sijmen van Berkel, Bram van den Langenberg en Joris  Said

Liempdse judoka Kreijveld naar NK -15 jaar

Keira Kreijveld kwam uit voor de klasse -15 jaar -48 kg

Locatie:                sporthal Achter de Tuintjes te Gilze

 

Keira zat in een poule van 5 deelnemers. Dus ze maakte zich op voor 4 wedstrijden.

Met de 1ste wedstrijd was Keira lekker scherp en wist de tegenstander met een linkse Koshi-guruma naar de grond te krijgen (score Waza-ari) waarna ze meteen kon doorpakken met een houdgreep (score Ippon 10 punten).

De 2de wedstrijd verliep op dezelfde manier eerst een worp en daarna meteen een houdgreep (score Ippon 10 punten).
De 3de wedstrijd  was ook weer na twee minuten beslist met een mooie aanval gevolgd door een houdgreep (score Ippon 10 punten).
De laatste partij was de finale partij, haar tegenstander was ook nog steeds ongeslagen.
Hier werd beslist wie er eerste of tweede werd. Keira stond goed aanvallend te judoën en probeerde haar tegenstander met een linkse worp te verrassen, maar dit lukte niet. Toen ze rechts probeerde aan te vallen nam haar tegenstander slim over en moest ze haar meerdere erkennen.

Keira heeft mooi judo laten zien en kan zich nu klaar maken voor de Nederlandse kampioenschappen in Leek (Groningen) op 6 april , aldus coach Dirk Habraken.

 

 

Op dezelfde dag volgde trainer Bas Raaimakers  een opleiding tot zeker bewegen instructeur. Een cursus waar ouderen veilig en beter leren bewegen, om val letsel te voorkomen. Judo Club Liempde is hiermee een instructeur rijker. Heb je interesse mail dan naar info@judoclubliempde.nl.

Judoka Jop van de Ven plaatst zich voor NK judo -18jaar

Judoka Jop van de Ven nam op 17 februari voor het eerst deel aan de zuid nederlandse kampioenschappen judo -18 jaar -55kg. Dit toernooi werd gehouden in Gilze in sporthal Achter de tuintjes.

 

Jop had goed geslapen en voelde zich fit die dag en dat was te zien. Na een goede warming up wist hij al zijn partijen overtuigend te winnen, waardoor hij in de finale terecht kwam.

 

Jop kwam tegen een judoka van J.C. Berlicum, Danté Haurissa. Deze judoka, was nog een paar maten te groot voor Jop en overklaste hem duidelijk. Desalniettemin heeft Jop een mooie zilveren medaille gewonnen en mag hij op 9maart deelnemen aan de NK in Den Haag.

 

Coach Bas Raaimakers van J.C. Liempde is erg trots op dit mooie resultaat. Het NK zal zeker een goede ervaring zijn voor judoka Van de Ven.

 

Trainers wissel

Trainer Collin van Dijk heeft afgelopen half jaar zijn studie in Peru gevolgd. Bas Raaimakers heeft in die periode de lessen op donderdag gevolgd voor Collin.

Collin is terug en zal na de carnaval zijn trainerschap weer oppakken op donderdag. Bas Raaimakers zal beschikbaar blijven als backup van Collin van Dijk en Hans de Reuver.

 

We wensen Collin veel plezier en succes tijdens de lessen!